Ochrana osobních údajů

 

Podmínky užití internetových stránek

Fyzická osoba Šárka Hánělová, DiS. provozující internetový obchod kontaktnicocka.cz nakládá s vašimi osobními údaji v souladu se zákonem o ochraně osobních údajů č. 101/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů. Internetový obchod je registrován na Úřadě pro ochranu osobních údajů pod číslem 00066475.

 

1. Právní vztah a obecná upozornění

1.1.  Účinnost. Tyto podmínky užití internetových stránek jsou účinné od 26. 4. 2016.

1.2.  Internetové stránky. Pro účely tohoto dokumentu se našimi internetovými stránkami rozumí soubor všech internetových stránek tvořících náš web provozovaný na adrese kontaktnicocka.cz a všech podstránkách.

1.3.  Služba. Pro účely tohoto dokumentu se službou rozumí služba informační společnosti, kterou čerpáte užíváním našich internetových stránek a jejímž poskytovatelem je podnikatel Šárka Hánělová, DiS., se sídlem Habřinská 951, 530 06 Pardubice (provozovna: Masarykovo náměstí 59, 537 01 Chrudim), IČO 72963671, zapsaný živnostenském rejstříku, DIČ CZ6956223318 (pro účely tohoto dokumentu jen „my“ či odpovídající výrazy). Užíváním služby vzniká mezi námi a příjemcem služby (pro účely tohoto dokumentu jen „vy“ či odpovídající výrazy) právní vztah.

1.4.  Webový obsah. Pro účely tohoto dokumentu se webovým obsahem, který vám v rámci služby dodáváme, rozumí veškerá data, která od nás přijmete na základě vašeho požadavku zadaného prostřednictvím webového prohlížeče, zejména texty, obrázky, ale i zdrojové kódy stránek.

1.5.  Rozsah poskytování služby. V rámci poskytování této služby není garantován žádný minimální rozsah. Služba může být dočasně nebo trvale nedostupná, vcelku nebo zčásti. Její uživatelské rozhraní, vzhled či funkcionalita se mohou měnit nebo mohou být odstraněny, a to na základě našeho jednostranného uvážení, které nepodléhá nutnosti předchozího oznámení.

1.6.  Cena služby. Služba je poskytována z naší strany bezúplatně. Technické zařízení, programové vybavení a konektivitu k této službě hradíte vy.

1.7.  Výhrada změny podmínek. Tyto podmínky užití internetových stránek se mohou průběžně měnit a aktualizovat. Předtím, než budete chtít využívat webový obsah, je vaší povinností seznámit se s jejich aktuální verzí.

 

1.8.  Generální omezení. Je zakázáno využívat jakýchkoli prostředků k narušování nebo obcházení bezpečnostních opatření spojených se touto službou nebo jinými našimi službami, souvisejících i jiných internetových služeb a stránek nebo počítačové sítě.

1.9.  Vyloučení odpovědnosti. V rozsahu dovoleném platnou právní úpravou souhlasíte s tím, že nebudeme odpovídat za jakoukoli újmu, která by vám mohla vzniknout v souvislosti s touto službou a také se sjednaným omezením výše náhrady případné takové škody částkou 0 Kč.

2. Osobní údaje, jejich zpracování a dočasné soubory

2.1.  Osobní údaje pro účely smlouvy. Na osobní údaje zadané v rámci objednávky našeho zboží či služeb se vztahují podmínky zpracování osobních údajů uvedené v dokumentech, se kterými budete seznámeni před uzavřením příslušné smlouvy.

2.2.  Osobní údaje zadané jinde na internetových stránkách. Následující podmínky se použijí jen ohledně osobních údajů, které zadáte na našich internetových stránkách a kterých se netýká předchozích bod těchto podmínek. Ohledně těchto osobních údajů, mimo těch, které jsou zpracovávány na základě zákona, platí, že souhlasíte s jejich zpracováním v rozsahu, který vyplývá z jejich účelu zpracování.

2.3.  Účel zpracování osobních údajů. Zejména se bude jednat o osobní údaje zpracovávané za účelem:

  • ukládání a vyzvedávání dočasných souborů do a z paměti vašeho zařízení, a to v případě, že takovéto dočasné soubory jsou také osobními údaji; dočasné soubory, které samy o sobě osobními údaji nejsou, jsou upraveny níže,
  • vedení uživatelského účtu,
  • provádění marketingových akcí, včetně šíření obchodních sdělení.

V záležitostech zde neuvedených vás budeme informovat o nutnosti udělení zvláštního souhlasu se zpracováním osobních údajů.

2.4.  Rozsah zpracování osobních údajů. Takovými osobními údaji mohou být například:

  • jméno a příjmení,
  • adresa,
  •  e-mailová adresa,
  • telefonní číslo,
  • identifikační číslo a daňové identifikační číslo,
  • IP adresa.

2.5.  Nesouhlas se zpracováním osobních údajů. Kdykoli můžete vyjádřit svůj nesouhlas se zpracováním vašich osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení, stejně jako můžete kdykoli odvolat svůj dřívější souhlas se zpracováním osobních údajů za jiným účelem, a to nejlépe:

  • e-mailem na naší e-mailové adrese.

2.6.  Práva subjektu osobních údajů. Ohledně vašich osobních údajů máte dále právo:

  • žádat opravu nepřesných či neaktuálních osobních údajů,
  • žádat informace o zpracování vašich osobních údajů, za jejichž poskytnutí od vás můžeme žádat úhradu nezbytných nákladů,
  • žádat vysvětlení nebo nápravu v případě, že se domníváte, že provádíme zpracování vašich osobních údajů, které je v rozporu s ochranou vašeho soukromého a osobního života nebo v rozporu se zákonem.

2.7.  Soubory ukládané do vašeho zařízení pro pozdější přístup (dočasné soubory).

  • Naše internetové stránky mohou využívat technologii cookies (a případně další technologie na obdobném principu, jako je například Adobe Flash). To znamená, že do vyhrazeného místa v paměti vašeho zařízení ukládáme malé datové soubory, které nám dovolují poskytovat vám službu a dále ji zkvalitňovat. Tento a následující body dopadají na takové z dočasných souborů, které samy o sobě nejsou zároveň osobními údaji (ohledně těch, které jsou, nám udělujete souhlas s jejich zpracováním výše).

2.8.  Dočasné soubory technologicky nezbytné k poskytování služby. Některé dočasné soubory jsou technologicky nezbytné k poskytování služby. To znamená, že jejich ukládání se není možné při zachování funkčnosti služby vyhnout. Jedná se zejména o:

  • soubory reprezentující obsah vašeho virtuálního nákupního košíku,
  • soubory reprezentující vaše preference ohledně filtrování seznamu produktů,
  • soubory reprezentující vaše preference ohledně jazyka a měny,
  • soubory reprezentující vaše preference ohledně způsobu dopravy či dodání a platby.

2.9.  Dočasné soubory ukládané za účelem poskytnutí služby s přidanou hodnotou. Některé dočasné soubory naopak ukládáme proto, abychom Vám mohli poskytnout službu v lepší kvalitě a více přizpůsobenou vašim preferencím. V rámci toho můžeme do vašeho zařízení ukládat:

  • soubory nesoucí informaci o vašem pohybu na internetových stránkách, včetně souborů dále zpracovávaných třetími stranami v anonymizované podobě pro zajištění analýzy návštěvnosti internetových stránek,
  • soubory nesoucí informaci pro reklamní účely, abychom vám mohli zobrazovat reklamu na produkty a služby, které by vás mohly zajímat a neobtěžovat,
  • soubory nesoucí informaci o vaší geografické poloze.

Ohledně těchto souborů souhlasíte s jejich ukládáním ve vašem zařízení.

2.10.  Nesouhlas s ukládáním dočasných souborů a jejich zablokování. Váš prohlížeč také nemusí ukládání dočasných souborů vůbec podporovat, v opačném případě bude zpravidla umožňovat jejich správu a blokování. V případě, že této možnosti využijete, berete na vědomí, že některé části služby nemusí fungovat korektně – například přihlášení, a tedy celý uživatelský účet, nebo ukládání nastavení jazyka.

3. Uživatelský účet

3.1.  Definice. Uživatelským účtem se rozumí záznam v naší databázi a data k němu přiřazená; je určen přihlašovacím jménem a heslem, které slouží k autentizaci. K uživatelskému účtu mohou být přiřazeny osobní údaje, přičemž v případě, že uživatelský účet reprezentuje právnickou osobu, tyto osobní údaje identifikují fyzickou osobu za ni jednající.

3.2.  Využití uživatelského účtu. Některé části služby mohou být vázány na přístup k uživatelskému účtu. V takovém případě je nezbytné provést registraci uživatelského účtu, která je vázána podmínkami registrace uvedenými níže.

3.3.  Podmínky registrace uživatelského účtu. Registrací vyjadřujete svůj souhlas s následujícími podmínkami:

  • Registraci provedeme na základě vašeho požadavku odeslaného prostřednictvím webového formuláře umístěného na internetových stránkách, pokud budou uvedeny všechny požadované údaje a budete souhlasit s těmito podmínkami registrace.
  • Jedna e-mailová adresa může být použita pouze u jednoho uživatelského účtu.
  • Poskytovatel si vyhrazuje možnost odmítnout registraci.
  • Uživatelský účet slouží mimo jiné i ke komunikaci a jednání s námi. Je vaší povinností zabezpečit, abyste k vašemu uživatelskému účtu měli přístup pouze vy, popřípadě osoba vámi pověřená. Jednání takové osoby v rámci uživatelského účtu se považuje za jednání v zastoupení.
  • V rámci údržby systému můžeme rušit neaktivní a rušit nebo slučovat duplicitní uživatelské účty.
  • V případě porušení vašich povinností vyplývajících z tohoto dokumentu máme právo ukončit nebo omezit vůči vám poskytování služby, a to například blokací uživatelského účtu, jeho smazáním, případně zamezením přístupu na internetové stránky.

4. Vkládání uživatelského obsahu na web

4.1.  Kontrola vašeho obsahu. Vaše aktivity v rámci této služby zásadně nepodléhají průzkumu, schvalování či moderaci z naší strany a neprověřujeme jejich soulad s právem. Vyhrazujeme si ovšem právo provádět různé typy kontroly obsahu, ať již před jeho publikací či následně, a na základě toho obsah filtrovat či celý znepřístupnit (například ve formě pozdržení spamových či hanlivých komentářů či znepřístupnění rozpoznaného protiprávního obsahu).

4.2.  Ukládání souborů. V rámci této služby vám umožňujeme nahrávat a ukládat soubory na námi provozované úložiště (dále jen „nahrávaný obsah“). Berete na vědomí, že v rámci této části této služby vám neposkytujeme záruku za to, že nahrávaný obsah zůstane nezměněný či dostupný. Zejména berete na vědomí, že neodpovídáme za škodu, která by vám mohla vzniknout v souvislosti se ztrátou či poškozením nahrávaného obsahu.

4.3.  Práva třetích osob a zákonné povinnosti v souvislosti s ukládáním souborů. Nahráním obsahu prostřednictvím této naší služby stvrzujete, že disponujete dostatečným oprávněním k takovému jednání, zejména tedy, že nahrávaný obsah nepodléhá právní ochraně, případně jste autorem nebo vykonavatelem majetkových práv k nahrávanému obsahu v odpovídající míře. Zároveň berete na vědomí, že v případě, že se dozvíme o tom, že byl prostřednictvím této naší služby neoprávněně přenesen či nahrán určitý obsah, máme právo jej bez upozornění smazat či znepřístupnit a povinnost vzhledem k tomuto obsahu spolupracovat s orgány provádějícími zjištování případné protiprávní činnosti, což může zahrnovat i sdělování uchovávaných provozních a lokalizačních údajů o vás.

4.4.  Funkce spojené s vkládáním uživatelských dat na web. V rámci této služby poskytujeme též:

  • možnost přidávat veřejné komentáře

S ohledem k výše uvedenému se použijí ujednání „kontrola vašeho obsahu“, „ukládání souborů“ a „práva třetích osob a zákonné povinnosti v souvislosti s ukládáním souborů“ obdobně, přičemž za „nahrávaný obsah“ se považuje odpovídající možnost z předcházejícího seznamu. Protiprávní obsah se může v tomto případě vyskytnout například v případě sdílení autorskoprávně chráněných textů, hanlivých vyjádření vůči jiným osobám nebo neoprávněného nabízení zboží či služeb chráněných známkovým právem.

5. Autorská práva

5.1.  Vyloučení licence. Pokud je webový obsah vcelku nebo zčásti autorským dílem a pokud není u jednotlivé složky webového obsahu uvedeno jinak, neudělujeme vám licenci k webovému obsahu a bez našeho výslovného svolení jej není možné užít mimo zákonná omezení a výjimky.

5.2.  Databázová práva. Bez našeho výslovného svolení nejste oprávněni vytěžovat či jinak užívat naše databáze. Navíc se zavazujete zdržet se obdobného jednání i ve vztahu k takovým našim databázím, které nepožívají ochranu dle autorského práva.

5.3.  Odkazy. Pokud budete odkazovat na internetové stránky, berete na vědomí, že nesmíte třetím osobám poskytnout takový odkaz, který obchází naše zabezpečení nebo prostředky pro kontrolu distribuce obsahu, jako jsou například odkazy dostupné jen přihlášeným uživatelům. Ve všech případech si navíc vyhrazujeme možnost měnit strukturu a obsah internetových stránek nebo zavést nové nebo upravit stávající prostředky pro kontrolu obsahu, což může vyústit v nefunkčnost vámi dříve získaného obsahu. Berete na vědomí, že v takovém případě nemáte nárok na náhradu případné škody.

 

Vytisknout stránku Poslat odkaz na e-mail
Jsme první e-shop pro čočky <strong>vedený optometristy</strong>
Jsme první e-shop pro čočky vedený optometristy
<strong>100 % zákazníků doporučuje </strong>náš e-shop
100 % zákazníků doporučuje náš e-shop
<strong>Průměrná doba dodání</strong> zboží jsou 2 dny
Průměrná doba dodání zboží jsou 2 dny
Neustále zlepšujeme <strong>rychlost dodání</strong>
Neustále zlepšujeme rychlost dodání
Rádi vám připravujeme nabídky na míru. Abychom to ale zvládli, používáme k tomu soubory cookies. Užíváním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací